7 עובדות שחייבים לדעת על השפעות השיזוף במתקני שיזוף!

מתקני השיזוף הופיעו לראשונה בשנות ה- 20, אבל הפריצה הגדולה שלהם התרחשה בשנת 1923 כאשר מעצבת האופנה קוקו שאנל חזרה שזופה מחופשה בקאן ומאוחר יותר ציין המגזין ווג: “שיזוף הזהב הוא מדד לסטייל!” מאז, עור שזוף הפך לאביזר אופנה.

שיזוף מלאכותי נפוץ בעיקר בקרב נשים בגילאי 16-25 הרוצות לשפר את המראה שלהם, מצב הרוח, או לטפל בעיות עור מסוימות.

 

 

איך השיזוף המלאכותי עובד? 

שיזוף מלאכותי נעשה במכשירי שיזוף המקרינים קרינה אולטרה סגולה בדיוק כמו הקרינה הנפלטת מהשמש, רק שהעוצמה וסוג קרינת UV המיוצרת על יד מכשיר שיזוף מלאכותי ניתנת לשליטה במכשיר.

מרבית מכשירי השיזוף פולטים קרינת UVA הנחשבת להכי פחות מזיקה. עם זאת, למרות שידוע שרמות גבוה של קרינת UVB עלולות להוביל להתפתחות סרטן העור, ישנם מכשירים הפולטים קרינת UVB על מנת לחקות את קרינת השמש ולהאיץ את תהליך השיזוף ועוד יותר גרוע, יש מכשירי שיזוף המיועדים לשיזוף מהיר, הפולטים פי חמש עוצמה של קרינת UV מאשר השמש הקיצית באמצע היום!

השפעות השיזוף המלאכותי

שיזוף מלאכותי משפיע על מספר תהליכים בעור, כגון: הזדקנות העור, סרטן העור, זיהום, פגיעה במערכת החיסונית ופגיעה בעיניים (לדוגמא: קטארט, וסרטן העין).

7 עובדות שחייבים לדעת על השיזוף המלאכותי 

1. מלנומה נחשבת לגידול הסרטני השכיח ביותר עבוד נשים בגילאי ה- 20-29, שזהו חתך הגילאים בעל השימוש הגבוה ביותר במיטת שיזוף !

2. במחקר שנערך במשך 8 שנים על 100,000 סקנדינבים, נמצא כי אנשים שביקרו במכוני שיזוף פעם אחת או יותר בחודש היו בסיכון של 55% לפתח מלנומה.

3. בארה”ב מידי שנה מגיעים לחדר מיון יותר מ 3,000 מקרי חירום שנגרמו ממתקני שיזוף.

4. מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) העלה את רמת הסיווג עבור מיטות שיזוף ומנורות שמש ממכשיר רפואי בעל דרגת סיכון נמוכה, למכשיר בעל דרגת סיכון בינונית.

5. ארגון הבריאות העולמי לחקר הסרטן כלל את מכשירי השיזוף יחד עם קרינה אולטרה סגולה מהשמש בקבוצה הראשונה ברשימת הגורמים המסרטנים.

6. בברזיל השימוש במתקני שיזוף נאסר לחלוטין בשנת 2009 ובאוסטרליה בשנת 2015.

7. החל מינואר 2017, 13 מדינות שונות בארה”ב אסרו את השימוש במתקני שיזוף לילדים מתחת לגיל 18, ולפחות 42 מדינות ומחוז קולומביה הציבו תקנות נוספות כגון דרישה להסכמת ההורים.

ומה עם ויטמין D ? 
מעניין לדעת שעל פי ארגון הבריאות של ארה”ב, מספר חוקרים הציעו שחשיפה לשמש במשך 5-30 דקות בין השעות 10:00-3:00 לפחות פעמיים בשבוע ללא קרם הגנה מעניקה כמות מספקת של ויטמין D!

שימושים רפואיים במתקני השיזוף

שיזוף מלאכותי מותר לשימוש בהליך רפואי phototherapy לטיפול במחלות עור, למשל, פסוריאזיס תחת פיקוח רפואי.

חשוב לציין, שברוב מדינות העולם תעשיית השיזוף המלאכותי אינה נמצאת תחת פיקוח ואין חובת הכשרה לאנשים המפעילים את מרפאות השיזוף. בנוסף, אין דרישה לבצע בדיקה של הציוד או רגולציה על השרות. עובדה המהווה סיכון עצום לאנשים המשתמשים במכוני שיזוף.

הסרטון שלפניכן הינו חלק מקמפיין של האגודה לסרטן בבריטניה, להעלאת המודעות על הסכנות בשימוש במיטות שיזוף.

שיהיה לכולנו יום מואר ומוגן  🙂

דילוג לתוכן