שאלות נפוצות

שאלות נפוצות על פגישת הייעוץ, הטיפולים והטכנולוגיות שלנו ונושאים כלליים שחשוב לדעת. לכל שאלה אחרת, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר ונשמח לעזור.
תמונת באנר לעמוד שאלות נפוצות

שאלות נפוצות - פגישת ייעוץ

פגישת הייעוץ נועדה לאבחון העור של הלקוחה ולהתאמת טיפול אישי. לפגישת הייעוץ, הלקוחה מתבקשת להביא את כל תכשירי הטיפוח הנמצאים אצלה בשימוש. במסגרת הפגישה הלקוחה תענה על שאלון רפואי קצר ותעבור אבחון מקיף למצב עורה. בהתאם לאבחון, הלקוחה תקבל המלצה להמשך טיפול בבית/במכון עם המכשור והתכשירים המתקדמים ביותר להשגת התוצאות הרצויות.

פגישת הייעוץ נועדה לאבחן את עור המטופלת.

בפגישת הייעוץ תצטרכי למלא שאלון רפואי, לתאר את בעיית העור ממנה את סובלת ולעבור בדיקה מקיפה.

מומלץ להביא את התכשירים לפגישת ייעוץ משתי סיבות עיקריות:

  1. במקרים רבים לקוחות משתמשות בתכשירים לא נכונים, שלא רק שלא עוזרים לבעיית העור ממנה הם סובלים אלא גם מחריפים אותה! למשל, זה מאוד נפוץ אצל לקוחות הסובלות מאקנה ומשתמשות לדוגמא בסבון גרגירים מאוד מגרה ומייבש מתוך מחשבה שגויה שככל שהם ישפשפו וייבשו את העור כך הם יצליחו לרפא את האקנה. בעוד שבמציאות שימוש בסבונים קשים ומגרים עלולים להחריף את התופעה.
  2. סיבה שניה היא, שבמידה ויש תכשירים המתאימים לשילוב בטיפול, אין טעם לזרוק אותם ולבזבז כסף מיותר, ולכן אני דואגת לשלב אותם במהלך הטיפול.

טוב… בשביל זה, כבר תצטרכו להגיע מאחר ולכל לקוחה מותאם טיפול אישי לפי הגיל, גוון העור, סוג העור, בעיית העור ועוד ועוד.

שאלות נפוצות - אקנה

לפי ארגון הבריאות העולמי השכיחות של האקנה בקרב מבוגרים (מעל גיל 25) עלתה מאוד בשנים האחרונות. הגורמים לאקנה אצל מבוגרים לא בהכרח שונים מהגורמים להתפתחות אקנה של מתבגרים, למשל, שינויים הורמונליים, הפרשות חלב מוגברת ועוד. אבל אין ספק שהשפעת האקנה על מבוגרים עשויה להיות הרבה יותר מעיקה, ויש להתחשב בגיל המטופל כאשר מתאימים טיפול לאקנה של מבוגרים.

לחלוטין לא. לפי ההנחיות של משרדי הבריאות באירופה וארה”ב אין לבצע שום טיפול פיזי במהלך הטיפול ברואקוטן עד שישה חודשים לאחר סיום הטיפול!

מותר ואפילו רצוי, אבל חשוב מאוד לבצע את הטיפול אצל מומחה המכיר ויודע מה אסור ומותר לשימוש אצל נשים בהיריון.

זה תלוי בסוג הצלקת, למשל, חטטים וצלקות שקועות (אטרופיות) נחשבות קלות יותר לטיפול, יש צלקות הניתנות לטיפול טופיקאלי, ויש צלקות מורמות (היפר-טרופיות)הדרשות טיפולים מורכבים ופולשניים יותר הנעשים במוסדות רפואיים בלבד.

לפי הקריטריונים של ארגון הבריאות העולמי אקנה נחשב למחלה כרונית המאופיינת במחזורים ארוכים של התפרצות או הפוגה, ולכן חשוב מאוד להבין שגם לאחר הריפוי של האקנה שבדרך כלל לוקח עד שלושה שבועות. יש צורך כל הזמן לשמור על תוצאות הטיפול באמצעות שגרת טיפוח נכונה, על מנת שהאקנה לא יחזור.

זאת בהחלט אחת השאלות הנפוצות כל פעם שמגיעה מטופלת חדשה הסובלת מאקנה, והתשובה היא ממש לא, היום כבר השיטות והטכניקות השתכללו כל כך שהטיפול באקנה וניקוז הנגעים ממש לא כואב, מקסימום ישנה אי נוחות קולה, ולמעט מקרים בודדים בהם הלקוחה באופן טבעי נוטה להיות אדמומית בקלות, ברוב המקרים לא יישארו אף סימן לאחר הטיפול ובוודאי שלא צלקות.

בתחום הקוסמטיקה קיימים מונחים רבים המסייעים בשיווק מוצרים המיועדים לטיפול בעור. אחד מהמונחים הנפוצים ביותר, בעיקר בתכשירים המיועדים לאנשים בעלי עור שמן או אקנתי הינו המונח “oil free” – נטול שומן.
משמעות המונח “נטול שומן” המופיע על גבי תכשיר, לרוב מעידה על כך שהתכשיר אינו מכיל מרכיבים אשר המילה הספציפית “שמן” מופיעה בשמם, למשל, “שמן מינרלי”. עם זאת, קיימים לא מעט שמנים אשר אינם מכילים את המילה “שמן” בשמם, לדוגמא: חומר בשם לנולין, הנקרא גם שעוות צמר או שומן צמר, המופרש מבלוטות החלב של בעלי חיים בעלי צמר. תעשיית הקוסמטיקה לא תמיד ברורה מספיק או מקפידה להימנע משימוש במרכיבים אלו בתכשירים נטולי שומן. מנגד, שמנים כגון שמנים אתרים, המשמשים לרוב כחומרי ריח בתכשירים קוסמטיים, לרוב אינם מהווים בעיה כיוון שהם אינם מתנהגים כמו שמנים וניתן לעשות בהם שימוש בתכשירים נטולי שומן.
חשוב לציין שעל אף השימוש הרחב במונח “נטול שומן” בתעשייה, מונח זה אינו נמצא תחת פיקוח או בקרה של אף גוף ממשלתי הקובע את נהלי השימוש בו, ולכן מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע מומחה בנושא על מנת להתאים באופן אישי את תכשירי הטיפוח לסוג העור ומצב העור של המטופל. בעיקר במקרים בהם קיימת בעיה כלשהיא בעור, כגון: אקנה, אקזמה, אוטופיק דרמטיטיס,סבוריאה וכו’.

קרוב לוודאי שלא, סבון הינו תכשיר בממוצע נשאר על הפנים כחצי דקה לפני שהוא נשטף במים. בפרק הזמן הקצר הזה, מרבית החומרים הפעילים פשוט לא מספיקים לעבור ולחדור לעור בשביל לבצע את הפעולה שלהם.

רואקוטן (Accutane) הינה תרופה שפותחה על ידי חברת רוש פרמצבטיקה ואשר קיבלה את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) בשנת 1982. התרופה רואקוטן משמשת לטיפול באקנה חמור באנשים מעל גיל 12. טיפול בתרופה רואקוטן יכול להימשך עד שישה חודשים ולעיתים יש צורך לחזור על הטיפול במידה והאקנה מתפרץ שוב.
לרוע המזל, התרופה רואקוטן הינה תרופה המשפיעה לא רק על מצב האקנה אלא על הגוף כולו. לתרופה רואקוטן יש תופעות לוואי רבות, חלקן קלות עד בינוניות והפיכות, כגון: שפתיים יבשות, עור יבש ונשירת שיער, אך במקרים מסוימים תופעות הלוואי עלולות להיות חמורות או לטווח ארוך, לרבות מחלות מעיים, נזק לכבד, דיכאון, הפלה וגרימת מומים לעובר במידה וניתן בתקופת ההיריון.
עקב תופעות הלוואי של התרופה רואקוטן הוגשו יותר מ- 7,000 תביעות משפטיות נגד חברת התרופות היצרנית רוש.
באופן מפתיע ומצער, למרות תופעות הלוואי הרבות של התרופה, במהלך 25 השנים האחרונות התרופה זכתה לפופולריות גבוהה השנויה במחלוקת, ותדירות השימוש בה עלה גם במקרים של אקנה לא חמור.
חשוב לדעת, שקיימות חלופות הרבה יותר בטוחות ויעילות לטיפול באקנה.
ולכן, לפני שאתם שוקלים שימוש בתרופה רואקוטן מומלץ לפנות למומחים לאקנה ולשמוע על האפשרויות החלופיות הקיימות.

שאלות נפוצות - פיגמנטציה

במרבית המקרים כתמים שהוסרו, אינם מופיעים שוב כל עוד הלקוחה מקפידה על שגרת טיפוח נכונה והגנה מפני השמש.

זה מאוד תלוי בגורם המוביל להיווצרות הכהויות מסביב לעיניים, יש כהויות שהטיפול בהם קל ומהיר ומביא לשיפור משמעותי. יש כהויות שהטיפול בהם מורכב יותר, וכהויות שקשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי לטפל בהם. לכן, במהלך פגישת הייעוץ חשוב מאוד לאבחן בצורה מדויקת מהו הגורם לתופעת העיגולים השחורים ולהסביר למטופלת על אפשרויות הטיפול

לכתמים המופיעים בפנים בזמן הלידה יש מספר שמות בשפה המקצועית, מזלמה, כלואזמה או מסיכת היריון. לרוב הנגעים ההיפר-פיגמנטריים מופיעים בעיקר בפנים בצורה סימטרית דו צדדית, לרוב באזור הלחיים, השפה העליונה, בסנטר ובמצח.
קיימים מגוון טיפולים להעלמת נגעי המלזמה, המותאימים ללקוחה בהתאם לסוג הכתם, הגדול שלו, המיקום שלו והגוון. הטיפול במלזמה עשוי להיות מורכב לעיתים ולכן, חשוב מאוד לבצע אבחון מדוייק של הנגעים לפני התחלת טיפול.

שאלות נפוצות - מזותרפיה ואנטי-אייג'ינג

לא באמת קיים גיל ספציפי להתחלת טיפולי אנטי-אייג’ינג, מאחר והטיפול בעור צריך להיעשות בהתאם למצב העור ולא הגיל הביולוגי, כלומר, ברגע שבו העור מאבד מהחיוניות והזוהר שלו, או מתחילים קמטוטים או שמופיעים קמטים אפשר וצריך למעשה להתחיל לטפל בעור.

בהחלט שהיום אפשר, ואפילו די בקלות, לטשטש קמטים ואף להעלים קמטוטים באמצעות מגוון טכנולוגיות ושיטות טיפוליות.

טיפול במזותרפיה מתאים לנשים וגברים בטווח גילאים רחב מאוד, ומומלץ לבצע בר בגיל בו מתחילים להופיע בבירור הקמטים הראשונים או לטיפול בצלקות בפנים.

מזותרפיה הינה אחת השיטות המוצלחות ביותר שקיימות היום ואשר החלה להתפתח באמצע שנות ה- 90 עם הרבה מאוד עדויות מדעיות להצלחת השיטה.
שיטת המזותרפיה מנצלת את מנגנון הריפוי הטבעי של הגוף. מנגנון זה מפעיל מספר תהליכים בגוף, המתרחשים בשלושה שלבים:

  1. המחטים במכשיר הרולר (מכאני) או המזו-פן (חשמלי) גורמות למיקרו פצעים בעור המובילים לתגובה אשר במהלכה חלה עלייה בייצור חלבונים רבים, כגון: גורמי גדילה (Growth Factors) וציטוקינים. חלבונים אלו, מעודדים גיוס תאים של המערכת החיסונית, ובנוסף, גורמי הגדילה מגבירים את היצירה של תאי עור חדשים.
  2. ייצור תאי עור חדשים: בשלב זה מתחילה היצירה של תאי העור החדשים, ויצירת כלי דם חדשים.
  3. תיקון וסידור האזור הפגוע:בשלב זה יש עלייה בייצור וסידור סיבי הקולגן והאלסטין הגורמים למתיחה ושיפור באלסטיות של העור תוך כדי תיקון האזור הפצוע בעור.

שאלות נפוצות - כללי

מותר, אבל לבצע את הטיפול אצל מומחה המכיר ויודע מה אסור ומותר לשימוש אצל נשים בהיריון.

לא ממש, ההגנה של הקרם היא לפרק זמן מסויים (תלוי במספר הSPF), ולכן כדי להיות מוגנים ככל האפשר מהשמש יש להשתדל לתפוס מחסה בצל, לחבוש כובע רחב שוליים, להשתמש במשקפי שמש, ולהימנע מחשיפה לשמש בין השעות – 10:00-16:00. וכמובן לחדש על כמה זמן את השימוש במקדם ההגנה.

מדד (SPF (Sun Protecting Factor, זהו מדד המציין את משך הזמן שבו העור מוגן מפני היווצרות כוויה בעור.
לפי האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה מומלץ להשתמש בקרם הגנה עם המאפיינים הבאים:

  • בעל ספקטרום רחב, מגן מפני קרני UVA ו- UVB
  • Sun Protection Factor (SPF) 30 ומעלה
  • עמיד במים

מאוד תלוי בסוג הפילינג, ובהיענות של המטופלת להנחיות הטיפוליות לפני בזמן ואחרי הפילינג. יש הרבה מאוד סוגים של פילינג שאין שום בעיה לבצע אותם בקיץ בצורה בטוחה ויעילה.

בוא נאמר שכיום, שיטות הטיפול בתחום האסתטיקה התפתחו כל כך שאף שיטה אינה כואבת יותר מטיפול שיניים.

במרבית המקרים כן, לרוב קרם היום יהיה בעל פורמולציה קלה יותר, ויכיל חומרים אשר מסייעים בהגנה מפני קרינת השמש, למשל, אנטיאוקסידנטים, לחותניים וחסמי שמש. לעומת זאת, קרם הלילה לרוב יהיה בעל מרקם עשיר יותר, ויכיל חומרים המסייעים לחידוש העור, למשל, רטינואידים, פפטידים וויטמינים.

חומרים פעילים אלו חומרים שיש להם יכולת להשפיע על פעילויות ביולוגיות שונות בעור, למשל, להקטין את ייצור הפרשת החלב האחראי על התפתחות אקנה, להוריד את רמות ייצור מולקולת המלנין האחראית על היווצרות פיגמנטציה, ולזרז את תהליך הנשלת התאים בעור על מנת לגרום לחידוש העור.

במידה ונעשה שימוש במספר תכשירים שונים. אז בהחלט כן, חשוב מאוד להכיר את הפורמולציה של התכשירים על מנת להתאים את השימוש בהם בסדר הנכון. ההיגיון המנחה לבחירת הסדר הוא שחומרים הידרופיליים (מסיסים במים) יהיו בשימוש ראשונים, ורק לאחר מכן תכשירים שומניים יותר.
שימו לב, שאחת הטעויות הנפוצות היא להשתמש בסרום תמיד לפני קרם לחות, וחשוב להבין שתכשיר סרום יכול להיות על בסיס מימי או שומני, וחשוב להכיר את בסיס התכשיר ובהתאם לזה לקבוע את סדר השימוש בתכשירים.

אלרגיה הינה תגובה לא רצויה של מערכת החיסון כנגד חומר שאינו מזיק לגוף. ולכן, ייתכנו מקרים בהם מטופלים יפתחו תגובה אלרגית לחומר כלשהוא, אשר תתבטא באדמומיות בפנים, המלווה לעיתים בתחושת צריבה וגרד.
במקרה זה, המטופלת מקבלת הנחיה להפסיק מיד את השימוש בחומר המגרה, מה שמוביל להעלמות של השפעות האלרגיה תוך מספר שעות.

לעיתים, אחרי טיפול, הלקוח/ה עשויים לחוש ביובש ועקצוצים בפנים, תחושה החולפת תוך מספר שעות לאחר הטיפול.

מרבית התכשירים יכילו את הכמויות הבאות:
קרם פנים: 50 מ”ל
סרום: 30 מ”ל
מסיכה: 30-50 מ”ל
קרם עיניים: 15-30 מ”ל
סבון נוזלי: 150-250 מ”ל
ולכן, בממוצע כל תכשיר בשימוש פעם ביום אמור להספיק לשימוש לכשלושה עד ארבעה חודשים.

קיימים מספר הבדלים משמעותיים בין מוצרי מדף לתכשירים פרא רפואיים:

  • ריכוז החומר הפעיל:
    אחד ההבדלים המשמעותיים בין תכשיר מוצר מדף הנמכר ברשתות הפראם למוצר פרא רפואי הנמכר אצל מומחה הוא ריכוז החומרים הפעילים. כאשר ברוב המוחלט של המקרים מוצר המדף יכיל ריכוז נמוך יותר של החומרים הפעילים בהשוואה לתכשיר הפרא רפואי.
  • התאמה אישית:
    מוצר מדף מיועד לשימוש של כלל האוכלוסייה ואין דרך להתאים את סוג החומר הפעיל והריכוז שלו באופן אישי לצרכן. לעומת זאת, מוצר פרא רפואי מותאם ללקוח לאחר אבחון מעמיק של העור והתאמה של סוג החומר הפעיל בתכשיר וריכוזו למצב העור של המטופל.
  • טווח המחירים:
    השוואה שערך מגזין גלובס בין מחירי מוצרי הטיפוח הנמכרים ברשתות הפארם לתכשירים הפרא רפואיים העלתה כי לא קיים הבדל משמעותי ובשני סוגי המוצרים ניתן למצוא מחירים שמתחילים ב- 150 שקלים עד למחירים של מוצרי פרימיום המגיעים ל- 1,500 שקלים.
  • השגת תוצאות רצויות:
    הידע הקיים אצל מטפל מומחה לבריאות העור מאפשר השגת תוצאות משמעותיות ומהירות. באמצעות שימוש נכון ומדויק בחומרים פעילים ניתן להבהיר כתמים, לטפל בצלקות, לטפל באקנה ובנקבוביות פעורות ולקבל חידוש ושיפור במרקם העור.

לסיכום אני אוסיף שאם את מעוניינת במוצר טיפוח אשר יעניק לך לחות או הזנה ויהיה נעים לשימוש, קרוב לוודאי שלא תמצאי הבדל משמעותי בין מוצר מדף למוצר פרא רפואי.

פגישת הביקורת הינה פגישה קצרה של כ- 10 דקות , הנקבעת מספר שבועות לאחר הטיפול על מנת לאמוד את תוצאות הטיפול, ולהעריך כמה ואם בכלל צריך טיפולים נוספים. הפגישה אינה כרוכה בתשלום.

תקופת הזמן שבה רואים תוצאות משתנה תלויה במספר רב של פרמטרים שונים, למשל, סוג בעיית העור, לגיל, למצב העור, לסוג העור, לבעיית העור, מצב בריאותי, היסטוריה רפואית ועוד.
עם זאת, במרבית המקרים, פרק הזמן שבו ניתן לראות תוצאות הוא:
טיפול באקנה: בין שבועיים לשלושה שבועות
טיפול בפיגמנטציה: בין שבועיים לשלושה שבועות
טיפול בקמטים/צלקות: תלוי בעומק הקמט או הצלקת ויכול לקחת בין חודש לחודשיים.

ממש לא! כל הלקוחות יכולות לחזור לשגרת החיים הרגילה שלהם מיד לאחר טיפול.

מספר הטיפולים נקבע בהתאם לתגובה של העור לטיפול, ולכן קשה מאוד להעריך כמה טיפולים ידרשו לפני ביצוע טיפול ראשון וביקורת לאחר טיפול. מאחר ותגובת העור לטיפול משתנה ממטופל למטופל, בהתאם לגיל, למצב העור, לסוג העור, לבעיית העור, מצב בריאותי, היסטוריה רפואית ועוד.
מה גם, שחשוב לדעת שלא תמיד המטופל/ת צריכים טיפול. לפעמים התאמת שגרת טיפוח נכונה פותרת את הבעיה בצורה קלה, מהירה והרבה יותר זולה.

דילוג לתוכן